TARİHÇEMİZ

Okulumuz: 1885 Tarihinde Rum Ortodoks kilisesi olarak yapılmıştır . Bu kilisenin bahçesinde papazlara ait altı küçük oda ve üç sınıflı küçük Rum Okulu vardı .

İlimiz İzmir ‘ in 9 Eylül 1922 tarihinde kurtuluşundan sonra kilise bir süre kendi haline terk edilmiştir . İlerleyen  yıllarda Semtimiz Kahramanlar ’da okul ihtiyacı baş gösterdiğinden özel idarenin onarım yapmasıyla bu yapı kiliseden okula çevrilmiştir .

1925 Yılından itibaren de Kahramanlar İlkokulu adını taşımaya başlamıştır.

1955- 1956 yılında ihtiyaç duyularak yaptırılan ek binamızda hizmete açılmıştır

1986 Yılında ise Ana binamızın ikinci katı  Hayırsever Sebahattin İLKKAN , tarafından yaptırılmıştır . Okulumuz 15 Ağustos 1993 tarihinde de  İlköğretim okulu olmuştur .

2011 Yılında da okulumuzun adı  hayırsever Mustafa ÖĞÜTVEREN ‘in ismi eklenerek , Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir .

Daha sonra 2012 yılında ilgili yasa gereği  okulumuz Konak Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlkokulu ve Konak Kahramanlar Mustafa Öğütveren Ortaokulu olarak  ayrılmıştır.

Etiketler :TARİHÇE,